top of page

Teljesítmény igények és fogyasztás

A járműre egyenes vonalú, egyenletes mozgás esetén a gördülő ellenállás, a légellenállás, a lejtő és emelkedő gravitációs ereje hat. Vizsgáljuk meg a jellemzően előforduló eseteket. Az LPG motor 220 kW, a Diesel-motor 310 kW maximális teljesítménnyel rendelkezik. Zöld szín a 0-220 kW, piros szín a 220-310 kW, fekete a 310 kW feletti (nem teljesíthető) tartomány. A fogyasztás gázolajra számított egy igen jó (210 g/kWh - keréken) fogyasztású tehergépjármű esetére.

Haladás sík úton és emelkedőkön szélcsendben, különféle össztömeg esetén:

- A 3,7%-os emelkedő az M0, M1 autópályákon a legnagyobb emelkedő.

  A nagy emelkedők részletesen megtekinthető az                                

Truck_emelkedo_fogyasztas.jpg

Látszik, hogy az Anna-hegy 1,4 km hosszú emelkedőjén 40 tonnával a MAN kb.  62kmh sebességgel, az LPG jármű kb. 45kmh sebességgel megy fel (az időveszteség  31 sec). 24 tonna esetén 86kmh illetve 68kmh (16sec).

Az is jól látszik, hogy az üzemanyag fogyasztás emelkedőkön hogyan függ a sebességtől: 40kmh-90kmh 100%-130% 

Haladás sík úton szembeszélben, különféle össztömeg esetén:

Truck_szembeszel_fogyasztas.jpg

A megelőzői táblázat jól mutatta, hogy az emelkedők sokkal nagyobb teljesítményt igényelnek, de csak rövid időre. A szél viszont folyamatosa fúj...

 

A szélsebesség már gyenge szél is 20%-os fogyasztás emelkedést jelent. Erős szél esetén több mint 300%-ra is nőhet az üzemanyag fogyasztás.

 

A hátszél és szélárnyék jelentősen csökkentheti a fogyasztást. Ezért a médiában olvasható közúti tesztek kellő fenntartással kezelhetők, mert a szélsebességre vonatkozó korrekt információt nem tartalmazzák.

bottom of page